Ordres de la Flota (extracte)

Ordres generals (Ni ha 24)

Ordre general 1: La primera directiu.

Prohibeix d'interferir en el normal desenvolupament d'una societat i ordena que qualsevol flota, nau o membre d'una tripulació és sacrificable per evitar violar aquesta regla. En la major part de casos, aquesta regla s'aplica a les civilitzacions que no hagin desevolupat encara el motor de curvatura (o una altra manera de viatge més ràpid que la llum). Fins i tot el coneixament de l'existència d'altres formes de vida pot danyar la seva cultura, per tant s'ha de pendre cura per a assegurar que el equip de primer contacte romangui ocult.

Ordre general 2: Protecció del ciutadans de la Federació.

Un del mandats de la Flota  és la defensa de la Federació. Aquesta ordre perment els oficials de la Flota de desobeir les ordres o obligacions quan sigui per assistir ciutadans de la Federació en perill. Per exemple, el capità d'una nau que es dirigia a una base estelar per a la inspecció reglamentària, invoca l'ordre general 2 per a canviar el rumb i anar a auxiliar una colònia de la Federació sota atac tolià. Habitualment aquesta ordre no necessita ser referenciada. Simplement ha de ser anotada en el quadern de bitàcola.

Ordre general 3: Seqüència d'autodestrucció.

Les naus estelars són una font inapreciable de potents i sofisticats dispositius, així com de les més sofisticades màquines mai costruïdes. El perill de que una nau caigui en les mans equivocades no és tant que l'enemic pugui guanyar una vital tecnologia amb la què equipar la seva flota, sinó que l'enemic guanyi una nova arma de gran poder destructiu. Per a prevenir això, l'ordre general 3 habilita al capità a engegar els sistemes de destrucció de la nau quan la captura sembla inminent o la nau representa un risc per a la seguretat de la Federació. Si el capità és mort o no és capaç per a evaluar la situació, el capità en funcions és autoritzat a fer-ho.

Ordre general 4: El protocol "malgrat que...".

Aquesta ordre habilita als oficials de comandament a contradir qualsevol regulació de la flota (No les ordres generals) quan aquestes interfereixin en circumstàncies d'extrem perill per a la Federació.

Ordre general 5: El benestar de la tripulació.

Aquesta ordre permet al capità desobeir regulacions i prioritats de missions, en ordre de salvar vides de la tripulació. També prohibeix als oficials de comandament de prendre accions on risqui sense necesitat les vides dels seus subordinats. Les ordres generals 1 a 4 estan per sobre d'aquesta.

 

Ordres

Ordre 104B: Cadena de comandament.

Aquesta secció descriu l'estructura dels rangs de la Flota, establint també els requerimentes per a la promoció.

Ordre 104C: Aptitud per el servei.

El oficial mèdic en cap, té el dret de rellevar l'oficial al comandament si pot demostrar que aquest no es troba físicament o psíquicament apte. L'oficial mèdic en cap haurà de registrar a la bitàcola mèdica els resultats de les proves que l'han dut a aquesta conclusió.

Ordre 118: Prioritats a les missions.

La seció 118 classifica les missions per prioritats, habilitant als comandaments per a determinar quina precedeix a una altra. L'ordre 118 permet a un comandament interompre una missió per a acomplir una urgència de prioritat superior.

Categoria A: Missions vitals.

També conegudes coma prioritat 1. La categoria A precedeix a qualsevol tipus de missió i a qualsevol regulació de rang inferior a les ordres generals 1 a 4. El destí de la Federació està en aquestes missions i qualsevulles vides de la Flota són sacrificables per a complertar-la.

Categoria B: Missions urgents.

Les missions urgents generalment fan referència a protegir milers de vides, quan no milions, de ciutadans de la Federació. Una nau transportant la cura per a una epidèmia de gran abast exemplifica una missió urgent. Habitualment, només les missions vitals poden interrompre missions urgents.

Categoria C: Missions estratègiques.

Aquestes missions acostumen a involucrar la seguretat o recursos de defensa o llocs d'avançada de la Flota. Les missions més perilloses en temps de pau, com pugui ser una patrulla per la Zona Neutral romulana, o una missió d'escorta són missións de tipus C.

Categoria D: Missions rutinàries.

Composen la immensa majoria de les missions, una tripulació entoma simultàniament dotzenes de missions rutinàries alhora. Clasificar anomalies gasoses, mesurar les fluctuacions d'un púlsar, investigar el cicle vital de la bèstia arrel gamel·lana, fer analisi dels sols i fer acte de presència a la colònia Caldos, en són exemples. Missions de rutina inclouen la major part de les obligacions de patrulles, exploracions i recerques
Valid HTML 4.01!